U kunt letselschade oplopen door de trap van een paard, een val van een paard, de beet van een paard of tijdens het paardrijden. De bezitter van het paard is aansprakelijk voor de schade. In de meeste gevallen heeft de eigenaar van het paard een aansprakelijkheidsverzekering, zodat deze uw schade kan vergoeden. Als ruiter heeft u extra juridische bescherming. Bij letselschade is de bezitter van het paard meestal aansprakelijk voor het door het paard veroorzaakte letsel.

Ondersteuning bij letselschade door een paard?

Bel voor direct contact 085 – 07 35 550. Wij helpen u bij het verhalen van uw letselschade. Waarom kiezen voor Pals Letselschade?

Werkzaam in alle regio’s in Nederland
Dienstverlening is gratis bij erkende aansprakelijkheid
60 jaar bewezen succesvol
63.000 slachtoffers gingen u voor
Voldoet aan richtlijnen Keurmerk Letselschade

Val van een paard tijdens les op manege

Wanneer u of uw kind tijdens het paardrijden ten val bent gekomen, dan kunt u de manege aansprakelijk stellen voor de opgelopen letselschade door het incident met het paard. Zeker als volwassene moet u wel rekening houden met een percentage eigen schuld omdat u vrijwillig op het paard bent gaan zitten. Zoals altijd hangt de mate van eigen schuld af van de omstandigheden van het geval.

Op hol geslagen paard met ruiter

Het kan voorkomen dat een paard op hol slaat door een schrikreactie en dat het paard met ruiter een verkeersongeval veroorzaken. Bijvoorbeeld als een automobilist moet uitwijken door het op hol geslagen paard en daardoor tegen een boom botst. De letselschade die de automobilist oploopt kan verhaald worden op de bezitter van het paard.

Beet van een paard

Het kan voorkomen dat u gebeten wordt door een paard. Bijvoorbeeld bij het poetsen of aaien van het dier. Het letsel dat u oploopt kan licht tot ernstig zijn. Ook deze schade kunt u verhalen op de bezitter van het paard.

Schop van een paard

Door de schop van een paard kan ernstig letsel ontstaan. U of uw kind borstelt het paard of bent de hoeven aan het uitkrabben en het paard schopt onverwacht. Maar ook bij het buiten zetten van een paard kan het paard uit eigen energie naar achteren schoppen. Ook in dit geval is de bezitter van het paard aansprakelijk voor de schade.

Soorten letsel door een paard

Het soort letsel dat u kunt oplopen door de gedragingen van een paard zijn botbreuken, kneuzingen maar ook ernstiger letsel zoals een dwarslaesie.