Littekens kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld ongevallen, operaties of ziektes. Een litteken is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces van de huid. Hoe erger de huid beschadigd is, hoe langer het duurt tot het litteken genezen is. Ook is de kans dan groot dat het een blijvend zichtbaar litteken wordt. Behalve dat littekens ontsierend zijn, zijn ook pijn, jeuk en verkleuring veel voorkomende klachten. Soms hebben littekens een negatief effect op iemands zelfvertrouwen. Er bestaan ook inwendige littekens. Het gaat dan om niet zichtbaar littekenweefsel dat wel degelijk voelbaar is. Dit soort littekens ontstaan vaak na een operatie waarbij diepere weefsellagen vervangen worden door bindweefsel of littekenweefsel.

Hoe ontstaan littekens?

Littekens worden gevormd door littekenweefsel. Dit weefsel bestaat voor een groot gedeelte uit bindweefsel, ook wel collageen genoemd. Een litteken ontstaat tijdens de zogenoemde proliferatie- en remodelleringsfase van de wond. In de eerstgenoemde fase wordt nieuw weefsel aangemaakt zodat het ontstane wondgat opgevuld kan worden. Collageen wordt aangemaakt voor de vorming van nieuwe huid. In de tweede fase wordt dit bindweefsel geherstructureerd. Bij een goed verlopend genezingsproces vervlakt het litteken, verdwijnt de roodheid en vervaagt het litteken.

Een schadevergoeding bij littekens

Heeft u littekens opgelopen na een ongeval of door toedoen van bijvoorbeeld een niet goed gelukte cosmetische ingreep? De kosten zijn dan in principe te verhalen op de verantwoordelijke partij. Schakel hierbij de letselschadespecialisten van Pals Letselschade in, want wij hebben ervaring met heel veel verschillende soorten letselschade. Wij bieden u ondersteuning op zowel financieel, medisch, sociaal als juridisch vlak. Van de 63.000 slachtoffers die we door de jaren heen geholpen hebben, ontving 90% een schadevergoeding. Een percentage waar we terecht trots op zijn.

De kracht van Pals Letselschade

Pals Letselschade heeft meer dan 60 jaar ervaring in het begeleiden van slachtoffers met uiteenlopende soorten letselschade. Niet alleen littekens behoren daartoe, maar ook zaken als hersenletsel en gehoorschade. Alleen het bieden van juridische hulp is vaak niet genoeg. Wij komen persoonlijk bij u thuis langs, in welke regio u ook woonachtig bent in Nederland. We worden geprezen vanwege deze persoonlijke aanpak en staan altijd voor u klaar met hulp die echt helpt en juridische daadkracht. Wilt u meer weten over onze aanpak, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.