Een miltruptuur (of gescheurde milt) wordt meestal veroorzaakt door een krachtige stoot of klap tegen de buik. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een ongeluk met de auto of de fiets. Maar soms kan een milt ook gewoon spontaan scheuren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een milt die door een infectie opgezwollen is. Het gevolg van een miltruptuur kan zijn dat er hevige inwendige bloedingen plaatsvinden. Wordt er geen (spoed)operatie uitgevoerd, dan is een gescheurde milt levensbedreigend.

Behandeling van een miltruptuur

Hoe een miltruptuur behandeld wordt is afhankelijk van meerdere factoren. Van belang is bijvoorbeeld wat de oorzaak van uw miltletsel is en hoe ernstig het opgelopen letsel is. Heeft u veel bloed verloren en zijn er wellicht ook andere organen aangetast? Bij licht letsel kan een arts beslissen om af te wachten tot de milt spontaan herstelt. Bij hevig letsel kan een operatie van de milt nodig zijn. Indien mogelijk zal de milt zo veel mogelijk gespaard of slechts gedeeltelijk verwijderd worden. Heeft u een miltruptuur door toedoen van iemand anders? De kans is zeer groot dat u degene aansprakelijk wil stellen die hiervoor verantwoordelijk is. Wij zijn u graag van dienst bij letselschade claimen, geven aanvullende adviezen en bieden hulp die echt helpt.

Vergoeding bij een miltruptuur

We hebben meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van letselschadebehandeling voor slachtoffers, ook als het gaat om een miltruptuur. Natuurlijk is elke letselschadezaak anders en hangt de hoogte van een eventuele letselschadevergoeding af van verschillende variabelen. Hoe zit het met uw kansen op de arbeidsmarkt? En heeft u tijdelijke of blijvende schade opgelopen? Het is allemaal van invloed op de bepaling van de hoogte van het schadebedrag. Schakel een specialist van Pals Letselschade in en alles wordt tot in detail voor u uitgezocht.

U bent in goede handen

Een gescheurde milt is één van de soorten letselschade waarin wij gespecialiseerd zijn, net als bijvoorbeeld psychisch letsel en oogletsel. Profiteer van onze ervaring als gespecialiseerd letselschadebureau. Het maakt niet uit waar u woont in Nederland, want wij komen voor persoonlijk advies bij u thuis. Uw specifieke situatie is ons uitgangspunt en wij bieden altijd maatwerk. Al meer dan 63.000 slachtoffers gingen u voor met hun keuze voor Pals Letselschade. Onze letselschadespecialisten helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op voor ondersteuning via 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).