U kunt op verschillende manieren neusletsel hebben opgelopen. Misschien was u betrokken bij een verkeersongeval of gebeurde er iets op uw werk waardoor er letsel aan uw gezicht en neus ontstond. Kunt u iemand anders voor de aan u toegebrachte schade aansprakelijk stellen? De kans is dan zeer groot dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. De tegenpartij dient dan alle geleden en te lijden schade aan u te vergoeden.

Meer informatie over neusletsel

De neus bestaat voor het grootste gedeelte uit kraakbeen en voor een heel klein gedeelte uit bot. Het neusbot is eigenlijk een verlenging van het voorhoofd. De rest van de neus bestaat naast kraakbeen verder nog uit slijmvliesbekleding en huid. De functie van de neus is tweeledig. Allereerst kunt u ermee ruiken en daarnaast is het ook een ‘airconditioning’ voor de longen. Bij het inademen van koude lucht wordt deze op weg naar de longen in de neus op temperatuur gebracht en ook van de juiste vochtigheid voorzien. Als u neusletsel oploopt, heeft u meestal een tijdelijke vermindering van het reukvermogen en ook de smaak kan daardoor aangetast worden. Bij direct letsel (door bijvoorbeeld een harde klap op de neus) kan er een bloeding ontstaan, breken de neusbotjes of ontstaat er een bloeduitstorting in het neustussenschot.

Schadevergoeding bij neusletsel

Neusletsel kan voor veel hinder en ongemak zorgen. Blijvende schade aan de neus, zoals een neusvervorming of littekens, kan een grote impact op u en uw leven hebben. Omdat de schade niet uw eigen schuld is, zal de aansprakelijke partij u daarvoor moeten compenseren. Ook al lost zo’n smartengelduitkering in uw ogen wellicht maar weinig op, toch is het iets waar u recht op heeft. U doet er dan ook verstandig aan om zo’n vergoeding te claimen. Schakel de specialisten van Pals Letselschade in, want zij hebben ervaring met heel veel verschillende soorten letselschade (waaronder neusletsel). Wij helpen u met realistisch advies en daadkrachtig juridisch optreden.

Gespecialiseerd in letselschade

Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel en om die reden komen we bij u thuis, waar ook in Nederland. Uiteraard voldoen we aan de richtlijnen Keurmerk Letselschade en daarbij zijn we al meer dan 60 jaar actief als gespecialiseerd letselschadebureau. Van de 63.000 slachtoffers die we door de jaren heen hielpen, ontving 90% een schadevergoeding. Bent u benieuwd naar onze aanpak, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Heeft u specifieke vragen over uw neusletsel en bijbehorende letselschadezaak? Bel ons dan op 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).