Bij niet-aangeboren hersenletsel, dat vaak ook wel NAH genoemd wordt, gaat het om schade aan de hersenen die ontstaan is tijdens iemands leven. Niet-aangeboren hersenletsel is onder te verdelen in twee soorten: traumatisch en niet-traumatisch hersenletsel. Heeft u traumatisch hersenletsel, dan is dit letsel ontstaan door een oorzaak buiten het lichaam. Denk daarbij aan een val van de trap, een ongeluk in het verkeer of een klap op het hoofd bij een vechtpartij. Zowel een hersenschudding als een hersenkneuzing is hier een voorbeeld van. Niet-traumatisch hersenletsel ontstaat door een proces in uw lichaam. Dat kan bijvoorbeeld een herseninfarct of -bloeding zijn, een gezwel of tumor in het hoofd, epilepsie, zuurstofgebrek of een stofwisselingsziekte. Het tegenovergestelde van niet-aangeboren hersenletsel is aangeboren hersenletsel. Het gaat dan om hersenschade die al aanwezig was op het moment dat iemand werd geboren.

NAH en het claimen van schadevergoeding

Heeft u niet-aangeboren hersenletsel en kunt u daar iemand voor aansprakelijk stellen? Bent u het slachtoffer geworden van een vechtpartij, was u betrokken bij een auto-ongeluk of is uw hersenschade ontstaan door een medische fout? De kans is groot dat u dan recht heeft op een schadevergoeding. De specialisten van Pals Letselschade helpen u bij letselschade claimen en kunnen u op alle vlakken adviseren. Wij bieden u naast een daadkrachtig optreden ook ondersteuning op financieel, medisch, sociaal en juridisch vlak. Van de 63.000 cliënten die we door de jaren heen hielpen, ontving 90 procent een schadevergoeding.

Schakel een deskundig letselschadebureau in

Pals Letselschade heeft ruim 60 jaar ervaring in het begeleiden van slachtoffers met uiteenlopende soorten letselschade. Behalve niet-aangeboren hersenletsel vallen daar bijvoorbeeld ook oogletsel en cognitieve schade onder. De kans is groot dat u op zoek bent naar meer dan alleen juridische hulp. Wij ondersteunen u daarom op allerlei gebieden. Wij komen bij u thuis om uw verhaal te horen en het maakt daarbij niet uit waar u in Nederland woont. Onze persoonlijke aanpak wordt door onze tevreden klanten als zeer uniek ervaren en we staan altijd voor u klaar met juridische daadkracht en hulp die echt helpt. Wilt u meer te weten komen over onze aanpak, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.