Een plexus is een netwerk van zenuwen en bloedvaten en vormt een onderdeel van het zogenaamde perifere zenuwstelsel. Het perifere zenuwstelsel bevat de zenuwen voor gevoel en beweging en is in het hele lichaam aanwezig. De term plexusletsel neemt binnen de groep van perifere zenuwletsels een aparte plaats in. Zo is er de plexus brachialis of armvlecht: een vlechtwerk van zenuwen dat zich boven het sleutelbeen bevindt. Hij ontstaat uit 5 zenuwwortels uit het ruggenmerg boven in de hals. Letsels van de plexus kunnen voorkomen tijdens een (moeilijke) bevalling waarbij de arm van de baby overrekt wordt. Ook komt plexusletsel veel voor bij verkeersongevallen (meestal bij motorrijders). Soorten letsels die kunnen ontstaan zijn onder andere rekletsel, het afscheuren van zenuwen of zenuwbundels, het afscheuren van zenuwwortels uit het ruggenmerg en drukletsel.

Letselschadevergoeding bij plexusletsel

Kunt u een ander persoon voor uw plexusletsel aansprakelijk stellen? Dan is de kans groot dat u recht op een vergoeding van uw letselschade heeft. Span samen met ons een letselschadezaak aan en ontvang mogelijk een letselschadevergoeding ter compensatie. Hoe hoog dit bedrag precies is en of het aan u uitgekeerd wordt, hangt af van meerdere factoren. Bent u bijvoorbeeld beperkt in uw dagelijks functioneren? Is het nog mogelijk om te werken met uw plexusletsel of is er sprake van blijvende schade? Onze ruim 60 jaar ervaring in letselschadebehandeling voor slachtoffers zorgt ervoor dat we precies weten hoe we u optimaal van dienst kunnen zijn. Heeft u specifieke vragen over uw plexusletsel of de omstandigheden rondom uw ongeval? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten voor ondersteuning via 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).

Ondersteuning op maat met Pals Letselschade

De situatie waarbij uw plexusletsel is ontstaan, is bij iedereen weer anders. We helpen u op de manier die het beste bij uw situatie past, inclusief alle ondersteuning die u nodig heeft buiten het juridische gedeelte om. Al ruim 63.000 slachtoffers gingen u voor bij Pals Letselschade. Met name onze persoonlijke aanpak is iets dat veel van onze cliënten enorm aanspreekt. We komen bij u thuis om uw verhaal te horen; waar u ook in Nederland woonachtig bent. We zijn gespecialiseerd in vele soorten letselschade, zoals gebitsletsel en gebroken ribben. Wilt u meer weten over onze aanpak, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder.