Posttraumatische dystrofie (PD) is een ziektebeeld dat ontstaat na een operatie of letsel aan een van de ledematen of andere gewrichten. De belangrijkste klacht is pijn die meestal niet past bij de ernst van het letsel of de operatie. Ook kan er functieverlies optreden en verkleurt de huid soms naar blauw/paars. Een andere benaming is ook wel sympathische reflexdystrofie of Sudeckse dystrofie. Een echte verklaring voor posttraumatische dystrofie heeft de medische wetenschap nog niet. Soms wordt verondersteld dat er sprake is van een stoornis in het regelmechanisme dat zorgt voor het genezingsproces na een verwonding. Een andere verklaring kan zijn dat er een abnormale ontstekingsreactie plaatsvindt, waarbij weefsels onvoldoende zuurstof opnemen en schadelijke stoffen zich daar ophopen. Het is in elk geval vooral een onbegrepen ziektebeeld dat een flinke impact kan hebben op uw leven. Als PD snel wordt ontdekt en behandeld, kan het genezen zonder restverschijnselen.

Schade claimen

Een ongeval veroorzaakt vaak fysiek letsel. Soms ontstaat dit letsel pas na verloop van tijd, zoals het geval is bij posttraumatische dystrofie. Kunt u iemand anders verantwoordelijk stellen voor de door u geleden schade? In veel gevallen heeft u dan recht op een letselschadevergoeding. Pals Letselschade biedt u de hulp die u nodig heeft. Of het nu gaat om de juridische kant van uw letselschadezaak, of wanneer u vragen heeft over medische, financiële of sociale onderwerpen. We doen er alles aan om een eventuele letselschadevergoeding voor u te ontvangen. Heeft u specifieke vragen over posttraumatische dystrofie of de omstandigheden rondom uw ongeval? Onze specialisten helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op voor ondersteuning via 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).

63.000 cliënten gingen u voor

Het zal u goed doen om te weten dat u niet de enige bent die ons wil inschakelen. Al ruim 63.000 slachtoffers gingen u voor door voor Pals Letselschade te kiezen. Wij zijn gespecialiseerd in vele soorten letselschade: van oorletsel tot vuurwerkletsel en alles wat daartussen zit. Voor maar liefst 90 procent van onze cliënten ontvingen wij een schadevergoeding. We staan bekend om onze persoonlijke aanpak en komen bij u thuis om uw verhaal te horen en u op alle mogelijke gebieden te ondersteunen. Wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.