RSI of Repetitive Strain Injury is een verzamelnaam voor allerlei klachten die te maken hebben met het gedurende een lange tijd herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde (soms eenvoudige) bewegingen. Het gaat om spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders en nek. Door een herhaling van bewegingen ontstaat een continue spierspanning, waardoor klachten kunnen ontstaan. Repetitive Strain Injury komt regelmatig voor bij mensen die veel met de computer en de bijbehorende muis werken. Een muisarm is dan ook een wel bekendere benaming voor RSI.

Symptomen bij RSI

De klachten bij RSI ontstaan meestal geleidelijk na verloop van tijd. Het begint vaak met tintelingen, een koud of dood gevoel of lichte pijn. Uiteindelijk kan dat leiden tot chronische pijn en stijfheid. Als het gaat om nekpijn, kan daar ook hoofdpijn door veroorzaakt worden. Het gevaar bij RSI is dat het geleidelijk ontstaat en dus sluimerend toeslaat. In de laatste fase van RSI blijft de pijn aanhouden, zelfs ’s nachts. Er is sprake van ‘krakende’ gewrichten, een verandering van de huidtemperatuur, een huidverkleuring en eventueel zwellingen. Eigenlijk is er alleen in dit laatste stadium pas echt sprake van RSI.

Compensatie door een schadevergoeding

Soms ontstaat Repetitive Strain Injury als gevolg van de werkhouding tijdens het werk. Ook kan het om bewegingen of krachten gaan die u moet uitoefenen tijdens het werk. Op zo’n moment is er sprake van een beroepsziekte. Zo’n ziekte kan voor werknemer en werkgever tot financiële schade leiden en meestal kan de werkgever aansprakelijk worden gesteld voor RSI. Zeker als de schade het gevolg is van het feit dat hij onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen heeft ter voorkoming. Wij helpen u om in een letselschadezaak een eventuele letselschadevergoeding te claimen. Wilt u meer weten over onze aanpak, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

De kracht van Pals Letselschade

We beschikken over veel kennis en ervaring met betrekking tot het behartigen van de belangen van personen die door hun werkzaamheden RSI-klachten hebben gekregen. We zijn trots op onze persoonlijke benadering en komen bij u thuis om úw verhaal te horen. Samen met onze ruim 60 jaar ervaring in letselschadebehandeling en de 63.000 slachtoffers die we al geholpen hebben, biedt dat u het vertrouwen waar u naar op zoek bent. Neem vrijblijvend contact op voor ondersteuning via 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).