Er bestaan verschillende vormen van rugletsel. Zo kunt u uw rug of ruggengraat breken. Maar er kan bijvoorbeeld ook schade ontstaan zijn aan de wervelkolom, het ruggenmerg of de zenuwbanen. Als het ruggenmerg is doorgesneden, is er sprake van een dwarslaesie. Ernstig rugletsel kan daarom een grote impact op uw leven hebben en kan in sommige gevallen zelfs levensbedreigend zijn.

Herstellen van rugletsel

Of en in hoeverre u kunt herstellen van rugletsel is afhankelijk van de plaats en de ernst van uw rugletsel. Behalve rust en wondgenezing is meestal ook revalidatie nodig. Bent u geopereerd aan uw rug, dan is het belangrijk om de eerste maanden na de operatie niet te tillen, draaien of te buigen. Over de duur van de revalidatie en het herstel is ook weinig te zeggen. Soms duurt het enige maanden, soms is het een proces van jaren. Is er blijvende rugschade opgetreden (bijvoorbeeld bij een dwarslaesie) dan kunt u ook blijvende invaliditeit aan het ongeval overhouden.

Rugletsel en schadevergoeding

Kunt u iemand anders verantwoordelijk stellen voor schade aan uw rug, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Pals Letselschade biedt u de hulp die u nodig heeft. Niet alleen bij de juridische kant van uw letselschadezaak, maar ook als u bijvoorbeeld vragen heeft over medische, financiële of sociale onderwerpen. Wij staan u met deskundig en professioneel advies bij en doen er alles aan om een eventuele letselschadevergoeding te claimen. Heeft u specifieke vragen over de omstandigheden rondom uw ongeval? Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten voor ondersteuning via 0800 – 899 85 33 (dagelijks van 08:30 – 21.00 uur).

63.000 cliënten gingen u al voor

U staat er bij ons natuurlijk niet alleen voor. Al meer dan 63.000 slachtoffers gingen u voor door voor Pals Letselschade te kiezen. Ons specialisme is alle vormen van letselschade: van longschade tot posttraumatische stressstoornis en alles wat daartussen zit. Wij ontvingen voor maar liefst 90 procent van onze cliënten een schadevergoeding. Verder komen we bij u thuis om uw verhaal te horen zodat we u op alle mogelijke gebieden kunnen ondersteunen. Voor deze persoonlijke benadering worden wij regelmatig geprezen. Maatwerk staat centraal in onze aanpak, samen met de richtlijnen Keurmerk Letselschade. Wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.