Schotwonden zijn te omschrijven als letsel van een lichaamsdeel door een kogel of een schot hagel. Wat het gevolg van zo’n schotwond is, is afhankelijk van de plaats van de wond, het soort wapen en kogel dat gebruikt werd en de afstand vanwaar het schot werd afgevuurd. Bij schotwonden aan hoofd en romp ontstaan vaak levensbedreigende situaties. De meeste situaties waar schotwonden voor kunnen komen is bij geweldpleging. Maar ook tijdens de jacht is het mogelijk dat schotwonden ontstaan. Al met al zeer vervelend en al helemaal als de schade het gevolg is van een ongeval waar iemand anders voor verantwoordelijk gesteld kan worden. Wat u dan kunt doen is letselschade claimen bij de verantwoordelijke persoon. Pals Letselschade helpt u niet alleen met uw letselschadezaak, maar biedt ook aanvullende adviezen.

Meerdere wonden bij schotwonden

Het komt vaak voor dat een slachtoffer te maken heeft met twee schotwonden in plaats van één: namelijk eentje waar de kogel het lichaam binnenkwam en eentje waar de kogel het lichaam heeft verlaten. Is er sprake van maar één schotwond? Dan is de kogel waarschijnlijk achtergebleven in het lichaam.

Hoe hoog is uw schadevergoeding?

Schotwonden worden aangemerkt als letselschade, maar het is vaak lastig om aan te geven hoe hoog de vergoeding precies zal zijn waar u aanspraak op kunt maken. Elke situatie (zowel de aard van het gebeuren als de ernst van de schotwond) is namelijk anders. Eén van onze letselschadespecialisten komt daarom bij u thuis zodat u zelf op uw gemak uw verhaal kunt doen. Deze persoonlijk aanpak bepaalt uiteindelijk het maatwerk dat we u te bieden hebben. Kies ook voor Pals Letselschade, net zoals de ruim 63.000 slachtoffers die u voorgingen. Het getuigt van kwaliteit dat 90 procent van onze cliënten daadwerkelijk een schadevergoeding ontving. En de kosten voor onze juridische hulp worden bij bewezen aansprakelijkheid betaald door de tegenpartij. Uiteraard voldoen wij ook aan de richtlijnen Keurmerk Letselschade. Wilt u meer weten over onze aanpak, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Meer dan alleen ondersteuning op juridisch gebied

Dankzij ruim 60 jaar ervaring weten we dat u niet alleen ondersteuning nodig heeft op juridisch gebied bij letsel en uw letselschadezaak. Ook bij medische, financiële of sociale vragen kunt u uitstekend bij ons terecht. Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op onze ondersteuning via 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).