Er is sprake van tandletsel als een tand afbreekt, los staat of uit de mond is. Is uw tand (of een deel daarvan) uit uw mond gevallen, dan is het belangrijk dat de tand en de wortel niet uitdrogen. U dient er voor te zorgen dat de tand zo snel mogelijk bij uw tandarts komt. Pak de tand bij de kroon vast en niet bij de wortel. Leg hem vervolgens in een bakje met wat melk, speeksel of als het echt niet anders kan in water. Voorkom in elk geval uitdroging van de tand in de (droge) lucht. De tandarts zal vervolgens bepalen of de tand nog teruggeplaatst kan worden. Ook bij beschadigingen en breuken zijn er voldoende mogelijkheden om de tand nog te herstellen.

Het voorkomen van tandletsel

Er zijn verschillende mogelijkheden om tandletsel en gebitletsel te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld tijdens het sporten een gebitsbeschermer. Dat is nog geen garantie dat er niets mis zal gaan, maar het kan eventuele schade bij een ongeval op het sportveld beperken. Het beste is als u daarbij kiest voor een gebitsbeschermer die de tandarts op maat voor u gemaakt heeft.

Schadevergoeding bij tandletsel

Niemand zit te wachten op tandletsel en als de tand niet fatsoenlijk meer gereconstrueerd kan worden kan dit een behoorlijke impact hebben. Men schaamt zich voor het gebit, wat weer van invloed is op onder andere de sociale contacten. Kunt u iemand anders verantwoordelijk stellen voor uw tandletsel, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. De hoogte van een eventuele vergoeding is niet gemakkelijk te bepalen en hangt af van veel variabelen. Wij zijn u graag van dienst bij letselschade claimen en hebben meer dan 60 jaar ervaring in letselschadebehandeling voor slachtoffers. Schakel een letselschadespecialist van Pals Letselschade in en laat u voorzien van deskundig en professioneel advies.

Altijd goed geregeld bij Pals Letselschade

Profiteer van onze ervaring als gespecialiseerd letselschadebureau. Het maakt niet uit waar u in Nederland woont, want wij komen bij u thuis om u persoonlijk van advies te voorzien. Al meer dan 63.000 slachtoffers gingen u voor met hun keuze voor Pals Letselschade. Neem vrijblijvend contact op voor ondersteuning via 0800 – 899 85 33 (op werkdagen van 08:30 – 21.30); ook als u meer wil weten over onze aanpak of een afspraak wil maken voor een intakegesprek.