Wervelletsel is een verstoring van de samenhang en stevigheid van de wervelkolom, waarbij er een risico is dat er schade aan het ruggenmerg ontstaat, zoals bijvoorbeeld een dwarslaesie. Wervelletsel omvat alle letsels van de wervels, wervelkolom en omliggende structuren. De wervelkolom bestaat uit de nekwervelkolom, de borstwervelkolom en de lendewervelkolom. Bestaat het vermoeden dat iemand wervelletsel heeft opgelopen? Ga dan uiterst voorzichtig met het slachtoffer om. Eerstehulpverlening dient in dat geval alleen verricht te worden door de opgeroepen hulpdiensten. Of wervelletsel nu ontstaan is aan de bovenkant ter hoogte van de hals of juist aan de onderzijde van de rug, er is altijd risico op beschadiging van de zenuwbanen in de wervelkolom. Dit kan uiteindelijk leiden tot verlamming.

Wervelletsel en het vergoeden van letselschade

Heeft u wervelletsel opgelopen door toedoen van iemand anders? Misschien door een ongeval op uw werk of in het verkeer waar u zelf niet aansprakelijk voor bent? U heeft dan recht op een vergoeding van de letselschade. Niet alleen voor de kosten van het herstel van het wervelletsel, maar ook voor de geleden schade door de derving aan inkomsten omdat u tijdelijk of permanent niet kunt werken. Voor het regelen van een letselschadevergoeding schakelt u een specialist van Pals Letselschade in. Neem kosteloos en geheel vrijblijvend contact met ons op.

Persoonlijk advies voor uw situatie

Naast wervelletsel zijn we bij Pals Letselschade gespecialiseerd in nog veel meer soorten letselschade: of dat nu gaat over zaken als een klaplong of onherstelbaar oogletsel: u kunt wel wat hulp gebruiken bij alles wat er op u afkomt. Niet alleen op juridisch gebied maar ook op medisch, sociaal en financieel gebied. Meer dan 63.000 slachtoffers gingen u voor door Pals Letselschade in te schakelen en maar liefst 90% ontving een schadevergoeding na onze ondersteuning.

Profiteer ook van een gespecialiseerd en ervaren letselschadebureau. We geloven in persoonlijk advies en komen graag bij u thuis. Het maakt niet uit waar u woonachtig bent in Nederland, want Pals Letselschade is in alle regio’s actief. Vanzelfsprekend voldoen wij aan de richtlijnen Keurmerk Letselschade. Wilt u meer weten over onze aanpak, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek over uw wervelletsel? Onze specialisten helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op voor ondersteuning via 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).