Kort na een aanrijding voelen de meeste mensen nog geen lichamelijke klachten. Hun adrenalinepeil ligt zo hoog dat eventueel letsel vaak later pas naar voren komt. En als de klachten later wel komen, is er in sommige gevallen ook nog eens door een arts niets te vinden. Dat is bijvoorbeeld ook bij een whiplash het geval: u heeft wel pijnklachten in uw nek of uw rug, maar de arts kan op foto’s en scans niets vinden. Het letsel is dan niet “objectiveerbaar”, zoals dat heet. Maar hoe kunt u in zo’n geval bewijzen dat de klachten en het letsel door het ongeval zijn ontstaan? Hoe krijgt u ondersteuning op bijvoorbeeld medisch en arbeidsrechtelijk vlak? En is een eventuele letselschade-claim in zo’n geval mogelijk?

Kan ik met een whiplash een letselschadezaak beginnen?

Heeft u een whiplash opgelopen door een verkeersongeval of een bedrijfsongeval? In dat geval kunt u waarschijnlijk ondersteuning gebruiken op financieel, medisch, sociaal of juridisch vlak. En is het ongeval in zijn geheel toe te schrijven aan derden, dan heeft u mogelijk recht op een letselschadevergoeding. Pals Letselschade biedt allround ondersteuning bij alle vormen van letselschade. Onze letselschadespecialisten beoordelen gratis en vrijblijvend de haalbaarheid van uw zaak en bij een positieve beoordeling kan deze direct door ons bureau verder in behandeling worden genomen. Voor de beantwoording van al uw specifieke vragen over het door u opgelopen letsel, belt u ons op 0800 – 899 85 33 (dagelijks 08:30 – 21.00 uur).

Vast laten leggen van uw whiplash-klachten

Elke letselschadezaak begint bij het zo goed en zo vroeg mogelijk vastleggen van uw klachten. Daarbij is het van belang dat elke klacht die u rapporteert, ook zo wordt genoteerd door de behandelend arts. Hoe vroeger het stadium waarin de aan whiplash gerelateerde klachten worden geconstateerd, hoe directer ze ook aan het verkeersongeval toe te schrijven zijn. Dit maakt het later eenvoudiger om een eventuele claim hard te maken. Het is daarom altijd aan te raden om mee naar het ziekenhuis te gaan als ambulancepersoneel dit aanraadt, of om anders zo snel mogelijk uw huisarts te bezoeken. Blijf in elk geval nooit met uw whiplash-klachten doorlopen.

Contact met ons letselschadebureau

Heeft u vragen naar aanleiding van een ongeval en daardoor opgelopen letsel? Pals Letselschade heeft ruim 60 jaar ervaring in het begeleiden van slachtoffers die uiteenlopende soorten letselschade opliepen door verkeersongevallen, bedrijfsongevallen en medische fouten. Ook hielpen wij mensen die te kampen hebben met een beroepsziekte, of met psychische klachten na een ongeval. Net als cliënten die letsel opliepen door bijvoorbeeld hondenbeten. Wilt u meer weten over onze aanpak, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.