Whiplash

Een whiplash houdt je soms weken thuis. Je hebt rust en fysiotherapie nodig voor je herstel. Dat kan grote gevolgen hebben. Ook financieel. Een letselschadevergoeding is soms noodzakelijk om je tegemoet te komen in onvoorziene kosten. Bij een whiplash is een schadevergoeding door de tegenpartij vaak een reële optie.

Whiplash: pijnlijk en ontwrichtend

Een botsing door een aanrijding kan je leven flink op zijn kop zetten. Zo kan je hierbij bijvoorbeeld een whiplash oplopen. Dit is een verrekking van de nekspier die voor veel klachten zorgt. De meeste patiënten herstellen na een half jaar. Maar bij sommige mensen ontstaan chronische klachten. Klachten die vervelend genoeg niet altijd even makkelijk kunnen worden vastgesteld. Hierdoor bestaat de kans dat je je soms niet serieus genomen voelt.

Symptomen van een whiplash

BrandMR_Verkeer_600

Het duurt vaak even voordat de gevolgen van een whiplash zich openbaren. Door de adrenaline die vrijkomt na een aanrijding worden de pijnprikkels verzacht. Bovendien gaat een nek vaak eerst vast zitten als reactie op de heftige klap. Daardoor komen sommige klachten pas na een paar dagen aan het licht. Bekende symptomen van een whiplash zijn:

  • nekklachten: pijn en stijfheid
  • hoofdpijn
  • rugpijn
  • overgevoeligheid voor licht en geluid
  • concentratieproblemen en vergeetachtigheid
  • vermoeidheid en slaapproblemen

Gevolgen van een whiplash voor je lichamelijke herstel

Het merendeel van de mensen met een whiplash herstelt binnen zes weken. Het is aan te raden om in die periode je nek zo veel mogelijk in beweging te houden. Liefst onder begeleiding van een fysiotherapeut. En het is juist niet verstandig om in de eerste drie weken je nek te veel in één houding te laten rusten. Daarom moet je computerwerk vermijden en is ook autorijden en fietsen geen goed idee. Liggen en wandelen mag wel. Na de eerste drie weken kun je je nek voorzichtig wat meer belasten.

Gevolgen van een whiplash voor je financiële situatie

De meeste mensen herstellen na zes weken volledig. Toch ontstaan er soms chronische pijnklachten die erg ontwrichtend werken. Omdat het verloop van een whiplash onvoorspelbaar is, is het belangrijk om je nek zo snel mogelijk na een aanrijding na te laten kijken. Dit is niet alleen belangrijk om de ernst ervan vast te stellen maar ook om een behandelplan te maken. Komt het toch tot een letselschadezaak? Dan is het van groot belang dat je in een vroeg stadium de klachten vast laat leggen.

Schadevergoeding

Een letselschadevergoeding compenseert je voor onverwachte kosten en een mogelijke verlies van inkomsten. Maar je kunt ook immateriële schade lijden door het ongeval en het letsel dat je daardoor hebt opgelopen. Ter compensatie van de verminderde levensvreugde na het ongeval kun je smartengeld claimen bij de verantwoordelijke partij. Brandmeester Letselschade helpt je de schadeposten te inventariseren zodat je een rechtvaardige vergoeding vast kan stellen.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen