Letselschade door een beroepsziekte

Als je op je werk langdurig bent blootgesteld aan stoffen zoals asbest of oplosmiddelen, dan kan dat leiden tot een beroepsziekte.

Letselschade door een beroepsziekte

Beroepsziekten. Een minder gebruikelijke vorm van letselschade. Toch kan het zijn dat je langdurig bent blootgesteld aan asbest of bepaalde oplosmiddelen. Iets waar je vele jaren later pas de rekening voor krijgt gepresenteerd. Bijvoorbeeld in de vorm van een asbestziekte of schildersziekte.

Heb je te maken met een vorm van asbestziekte en wil je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van de overheid of een betaling door je (ex-)werkgever? Op de website van het Instituut Asbestslachtoffers kun je door middel van een formulier een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming of schadevergoeding.

Dien hier je aanvraag in

Heb je een beroepsziekte ontwikkeld doordat je op je werk bent blootgesteld aan gevaarlijke stoffen, zoals bij CSE of schildersziekte? Dan kun je je op de site van het ISBG aanmelden voor de regeling Tegemoetkoming Stoffengerelateerde Beroepsziekten (ook wel TSB-regeling). Deze regeling maakt het mogelijk dat je met deze diagnose een eenmalige financiƫle tegemoetkoming van de overheid kunt aanvragen.

Intake_Pals.jpg

Direct gratis advies van een letselschade jurist

085-0735550

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Zo dichtbij dat we altijd bij je thuis kunnen komen

Wil je weten of je je letselschade kunt claimen?

Vul het contactformulier in en we proberen binnen twee uur (op werkdagen) contact met je te zoeken.