Letselschade medische fout

Letsel door een medische fout kan onverwachte, ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid en je persoonlijke leven. Vaak is deze vorm van letsel nog eens extra pijnlijk omdat het werd veroorzaakt door de persoon die je juist had moeten helpen genezen.

Wanneer je letsel hebt opgelopen door een medische behandeling heb je vanzelfsprekend veel vragen over je persoonlijke situatie. Onze letselschadespecialisten kunnen dit soort vragen als geen ander beantwoorden en je een passend en persoonlijk advies geven.

Wanneer is er sprake van een medische fout?

MedischeFout_Pals.jpg

Een medische fout kan worden gemaakt door een arts, tandarts, huisarts of andere zorgverlener die verwijtbaar onzorgvuldig handelt. Er is sprake van een medische fout als je letselschade hebt opgelopen door een medische behandeling van een zorgverlener. Hiervoor kun je de zorgverlener aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen. Maar eerst moet wel onomstotelijk vast komen te staan of er wel daadwerkelijk sprake is van verwijtbaar onzorgvuldig handelen. Hiervoor raadplegen wij altijd een onafhankelijk medisch adviseur.

Kosten

Op basis van het totale medisch dossier beoordeelt deze onafhankelijke medische adviseur of er sprake is van verwijtbaar onzorgvuldig handelen. De kosten voor de medisch adviseur komen in eerste instantie voor je eigen rekening. Maar als er inderdaad sprake is van een medische fout waarvan de aansprakelijkheid ook door de verantwoordelijke zorgverlener wordt erkend, worden de kosten van het medisch advies vergoed door de tegenpartij. Over de kosten van onze letselschadespecialist en andere kosten van je letselschadezaak zullen wij zorgvuldig afspraken met je maken.

Als blijkt dat we je zaak niet in behandeling kunnen nemen, zullen we je doorverwijzen naar andere instanties die jou mogelijk verder kunnen helpen.

Intake_Pals.jpg

Direct gratis advies van een letselschade jurist

085-0735550

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Zo dichtbij dat we altijd bij je thuis kunnen komen

Wil je weten of je je letselschade kunt claimen?

Vul het contactformulier in en we proberen binnen twee uur (op werkdagen) contact met je te zoeken.