Schaderegeling veteranen

Ben je veteraan en ben je tijdens een missie invalide geraakt? Heb je PTSS opgelopen en heb je psychische klachten? Of ben je arbeidsongeschikt geraakt? Pals Letselschade staat (ex-)militairen bij in het verhalen van letselschade als gevolg van hun werkzaamheden bij Defensie.

Pals Letselschade veteranen

Bij Pals Letselschade begrijpen we als geen ander in welke vervelende situatie je terecht kan komen als je door je verleden als veteraan inkomen misloopt en nauwelijks meer financieel kan rondkomen. Je voelt je geïsoleerd, je draagt steeds minder bij aan het huishouden waar je deel van uitmaakt of je slaapt slecht. Door tijdig hulp te zoeken bij Pals kunnen we deze financiële onrust weer bij je wegnemen. Zodat je weer tijd krijgt voor je herstel en je gezin. En je de toekomst weer optimistischer tegemoet kan zien.

Ontdek of je kunt claimen

Verschillende regelingen

Defensie heeft verschillende regelingen opgezet, afhankelijk van de individuele situatie waarin je je bevindt. Twee van de bekendste regelingen zijn:

Volledige Schadevergoeding Veteranen

Deze regeling heeft als doel de schade van veteranen volledig te vergoeden. Om hierop aanspraak te kunnen maken, moet je als veteraan aan meerdere voorwaarden voldoen:

  • Na 1 juli 2007 ben je uit dienst getreden;
  • Het verband tussen je psychische of lichamelijke klachten en je uitzending moet door de minister van defensie erkend zijn;
  • Voor je letsel bestaat een medische eindstatus (je bent uitbehandeld en je klachten zijn stabiel).

Het verkrijgen van een goede schadevergoeding op basis van deze regeling is ingewikkeld. Gelukkig weten onze gespecialiseerde letselschadespecialisten alles over militair letsel en defensieregelingen.

Regeling Ereschuld

Om in aanmerking te komen voor de ereschuldregeling moet je voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • Je bent voor 1 juli 2007 ontslagen en er is sprake van een aandoening als gevolg van een dienstverband;
  • Je eerste aanvraag voor een militair invaliditeitspensioen is ingediend vóór 1 juni 2012;
  • Na 1 juni 2012 is er een medische eindtoestand bij je vastgesteld.

De Regeling Ereschuld is een bijzondere uitkering voor veteranen die door hun inzet tijdens oorlogsomstandigheden of crisisbeheersingsoperaties lichamelijke of geestelijke schade hebben opgelopen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van je invaliditeitspercentage met een maximum van € 125.000,-. 

Het regelen van schade is complex en vraagt de nodige juridische kennis van deze regelingen. Daarnaast vragen de verschillende schadeposten en medische beoordelingen specialistische kennis. Neem daarom vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Wat kan Pals Letselschade voor je doen?

Als slachtoffer van letselschade raak je vaak in een juridisch doolhof verstrikt. Dat is zeker niet goed voor je herstel.

Gelukkig kan Pals Letselschade je begeleiden op weg naar een rechtvaardige schadevergoeding. Onze ervaren en deskundige letselschadespecialisten weten alles van deze regelingen en de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Ze kunnen je de hele afhandeling uit handen nemen. Dat scheelt je veel spanning en stress.

Al jarenlang staan wij veteranen bij in hun zaak voor een volledige schadevergoeding. Neem daarom nu direct contact met ons op voor meer informatie en om te beoordelen wat de mogelijkheden zijn.

Leg je situatie aan ons uit en meld je schade. En… ons advies is helemaal gratis.

Intake_Pals.jpg

Direct gratis advies van een letselschade jurist

085-0735550

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Zo dichtbij dat we altijd bij je thuis kunnen komen

Wil je weten of je je letselschade kunt claimen?

Vul het contactformulier in en we proberen binnen twee uur (op werkdagen) contact met je te zoeken.