Halverwege

Toen ik eind vorig jaar werd gevraagd om content voor onze website aan te leveren kreeg ik acuut jeuk. Content aanleveren. Wat een jeukwoord! En nu ben ik toch 26 blogs verder. Dat is halverwege.

Bert_Saai_Web.jpgDat heeft alles te maken met de vrijheid die ik krijg om te schrijven wat me in mijn werk bezighoudt. Naar aanleiding van het verzoek had ik namelijk eerst maar eens bij de concurrentie gekeken. Wat schrijven zij zoal? Nou, dat zal ik je vertellen: Wij zijn goed! Wij weten veel! Onze klanten zijn heel tevreden! SAAI!

Heel veel dezelfde teksten over soorten aansprakelijkheid, soorten letsel, no cure no pay, kosteloos. Vooral kosteloos. Smartengeld, overlijdensschade, shockschade, wettelijke rente. Vooral veel woorden om hoog in de zoekmachines te komen. SAAI!

En over ervaring. Vooral veel ervaring. Zelfs ervaringsdeskundig. SAAI!

Bij veel concurrenten - vooral bij de advocatuur - kun je op de websites ook interessante dingen lezen. Op eenvoudige manier wordt uitleg gegeven over werkgeversaansprakelijkheid, aansprakelijkheid voor dieren, over rekenrente, over van alles en nog wat dat ons in het kader van de letselschaderegeling bezig kan houden. Soms heel eenvoudig, soms ook heel gedegen en interessant. Ik gebruik dat soort artikelen soms nog weleens om weer even te lezen hoe het precies zit. Waarvoor dank collegae!

Maar moest ik daar nu ook nog eens een extra Pals versie aan toevoegen? SAAI!

Dus heb ik begin dit jaar als proef vier columns geschreven. Zo noemde ik dat toen nog. Maar als je het op sociale media deelt, heten het blogs begrijp ik inmiddels. Gewoon stukjes over dingen die ik meemaak. Over mijn eigen dommigheden, verdriet, over mijn ervaringen met inspirerende zaken en vooral mensen. En dat werd enthousiast ontvangen. Wat leuk!

Of ik dat wel vaker zou willen doen? In al mijn onbescheidenheid riep ik meteen: “Tuurlijk. Kan er elke week wel ééntje schrijven. Inspiratie genoeg! Wel voor een jaar!” In de verwachting dat ik een dergelijke belofte niet zou kunnen waarmaken werd er nog gezegd dat elke bijdrage op prijs werd gesteld en dat er ook meer mensen waren benaderd. Maar ja, ik had mezelf een taak gesteld en dus heb ik er nadien elke week één aangeleverd. Nee, je hebt ze nog niet allemaal kunnen lezen want de eerste werd pas ergens in februari gedeeld. Het streven blijft in ieder geval 52 blogs.

En dat is toch best een uitdaging. Want het kost wel vrije tijd. En dan moet je sommige onderwerpen ook nog vermijden. Van iemand die er verstand van heeft, heb ik begrepen dat er drie onderwerpen zijn waar je beter niet over kunt schrijven: politiek, godsdienst en seks. Die over seks heb je dus nog tegoed. En natuurlijk nog één over advocaten, één over collegae en één over Cindy. Wil ook nog graag het een en ander kwijt over vakantie, muziek, auto’s en boeken. Over familie en vriendschap. Natuurlijk over Sinterklaas in dichtvorm en graag schrijf ik een Kerstcadeau. En ik beloof je, het wordt niet saai.

Bert Heida, Letselschadespecialist NIVRE-re