Labd_Pals-Letselschade-kink

“KINK. There is no alternative!” Dit radiostation draait alternatieve (rock)muziek. Sinds ik heb uitgevonden dat mijn auto een DAB-ontvanger heeft, start KINK automatisch als ik wegrijdt. Zo kwam ik in oktober verzeild in de Top 1500. Een lijst met de mooiste (alternatieve) muziek samengesteld door de luisteraars. Dan komen bands als Muse, Rammstein, Linkin Park, Radiohead en Pearl Jam regelmatig voorbij. Maar ook onbekende bands of muziek die ik heel fijn vind klinken.

Voor één afspraak heen en weer naar Arnhem of Hengelo is zakelijk niet heel praktisch. Maar soms moet het en dan kan het maar beter een aangenaam verpozen zijn. Onderweg luister ik dus naar KINK en soms zing ik hard mee. En terwijl ik luister, prepareer of evalueer ik in gedachten nog even het gesprek, probeer ik mentaal notities te maken en dwalen mijn gedachten vaak weer af. Bijvoorbeeld naar mijn volgende blog. Want inspiratie heb ik altijd en overal. Een bijzondere ontmoeting, mislukking, ergernis of een heftige emotie. Alles kan een onderwerp zijn. Een Top 1500 van KINK? Kom ik toch met een letselschade top 10!

Het eerste nummer had ik al meteen: Whiplash van Metallica. Over een tweede moest ik langer nadenken. Thuisgekomen probeerde ik de vrouw enthousiast te maken voor mijn idee. En opeens kwam de tweede titel: Broken Arms van Mr. Mister. “Nee joh!” werd ik meteen gecorrigeerd. “Dat is Broken Wings.” Een engel met letselschade? Dat was misschien wat te alternatief. Hurt van Johnny Cash dan maar. Whiplash en Pijn. Ook meteen mooie titels voor een nieuwe blog. Enthousiast wilde ik achter de PC gaan zitten om de lijst al googelend te completeren. Maar toen kwam er een mentale notitie boven drijven. Het idee om de lezers mee te nemen in deze lijst.

Dus langs deze weg een oproep. Als iedereen die dit leest zijn persoonlijke letselschadenummer(s) of desnoods zijn top 5 hieronder plaatst, dan krijgen jullie heel binnenkort een blog met de Letselschade Top 10: een door mijn lezers zelf samengestelde lijst. Dus bij voorkeur een titel die raakt aan het onderwerp letselschade. Maar het mag ook de naam van een band of artiest zijn. Dan kan ik die lijst misschien wel met een radiostation of op Spotify delen. Of slaat mijn fantasie nu weer op hol?

Dus wat ik van je vraag zijn titels of namen die betrekking hebben op vergoeding, geld, pijn, leed, schuld en boete. Dat soort dingen. Kom maar op! Ik ben benieuwd. En als je het eigenlijk wel een beetje macaber vindt om hiervan een top 10 in muziek samen te stellen? Dan heb je gelijk. Het is in ieder geval wel alternatief en dat is dan ook weer heel erg KINK.

Bert Heida, Letselschadespecialist NIVRE-re